Рецензія на серіал «Вікінги»

Швидше признавайтесь, хто з вас є любителем бойовиків? Якщо такі є, то раджу на дозвіллі подивитися серіал «Вікінги». На екранах він з’явився ще з 2013 року і до цих пір має кілька сезонів. Цей бойовик має не настільки глибокий сенс, як просто є прекрасним витвором мистецтва, яким можна довгий час насолоджуватися. До того ж, пильну увагу тут приділено історичним подіям. Тому вважаю, що цей серіал буде цікавий більше представникам сильної статі.

У цього серіалу кілька режисерів. Одним із них є Кен Джиротті. Він створив цей серіал, і має у своїй фільмографії ще й створення таких кінокартин, як «Непорочний» 2017 року, а також «Переправа» 2018 року і «Лягавий» 2013 року. Всі фільми по-своєму прекрасні і заслуговують вашої уваги. Що ж стосується іншого режисера, то ним є Кіаран Доннелі. Крім цього цікавого серіалу, він ще встиг створити такі, як «Тодор» 2007 року і «Череп і кістки» 2014 року.

Але давайте ж про сам серіал. Прекрасним у ньому є те, що ви маєте можливість ознайомитись з половиною реальної історії і з усіма традиціями й звичаями вікінгів. Дана сага обов’язково повинна сподобатися тим, хто прям мліє від слова «Скандинавія». Там же так красиво і відчувається дух і сила вікінгів. І нехай зараз скандинавські країни виглядають трохи по-іншому, це ніяк не відлякує. Це навпаки привертає більше нашу увагу.

Ця історія розповідає нам про вождя вікінгів на ім’я Рагнар Лодброк. Він є найбільш могутнім вождем. А його родина завжди допомагає йому в цьому. На цей же раз вождь і його сім’я відправляються у похід на чужі і ніким незвідані землі. Як багато пригод й іноді страшних битв було у древніх вікінгів, так і тут творці серіалу гарненько постаралися над тим, щоб все виглядало дуже реалістично.

Перед нами постає сильний, владний і безстрашний воїн і вождь Рагнар Лодброк. Він є нащадком Одіна, який вважається верховним богом у всій скандинавській міфології. Як бачимо, тут є безліч цікавих деталей. У цьому вождю об’єдналися кілька головних якостей, яким повинен володіти справжній чоловік і особливо вікінг. Це, звичайно ж, нахабство, молодість і хоробрість духу, а також брутальність і готовність йти на ворога буквально з голими руками.

Рагнар Лодброк кидає виклик іншому такому ж сміливому і брутальному правителю. Харальдсон хоч і чимось схожий на Рагнара, має кілька відмінностей. Ось, наприклад, Рагнар хоч і жорстокий та брутальний, але у нього досить таки хороші й добрі помисли. Харальдсон є ж дуже мстивим і навіть кровожерливим правителем. Він ніколи не гидує завоюванням земель не найкращими способами й ніколи на цю справу не жаліє багато ресурсів.

Знову ж таки питання: хто здобуде перемогу? І воно логічне, адже Лодброк разом зі своїм майстром Флокі і рідним братом Роллі розгорнуть таку жорстоку битву, що крові буде дуже багато. Адже тут задіяні не тільки політичні перипетії та видовищні битви, тут є місце і боротьбі за лідерство, і навіть любовним інтригам.

Все буде настільки жорстко і суворо, що ви і справді відчуєте себе серед дикої скандинавської природи. А тільки уявіть, якщо все це дивитися у 3D хоча б. От би видовище було! У мене прям настрій змінився зі спокійного і врівноваженого на бурхливий і дикий, можна сказати. Бачите, що фільми і серіали творять з людьми. Ми завжди переймаємося усім, що переживають головні герої. І відповідно наше самовідчуття під час перегляду подібних кінокартин змінюється.

Рецензія на серіал «Вікінги»